Tuesday, 16 April 2013

Hanafi demam lagi...

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia

Huhu.. Sedih yang amat...
Ni kali kedua Hanafi demam dalam tahun ni.
Kali pertama, masa cuti Tahun Baru Cina haritu.

Hanafi kalau demam, siaplah ummi dia tak tidur malam.
Die akan merengek, menangis sepanjang malam.
Sampai ummi dia tak tahu nak buat apa.

Dahlah ummi sorang-sorang je yang jaga dia.
Memang mencabar.
Sampai last-last, ummi dia yang nangis jugak.
Hahaha.

Kali ni punya demam, pakej sekali dengan selsema, batuk.
Meleleh air hidung dia, asyik bersin2 je.
Tengok die nak bernafas pun susah..
Ummi tolong die sedut hingus-hingus tu biar senang die nak bernafas.

Hanafi ni time tak sihat.. memang manja terlebih.
Dia nak ummi dia sentiasa depan mata.
Ummi baru angakat punggung je, dah dengar dia merengek.

Alhamdulillah, setelah dekat seminggu.. baru nampak demam dia kebah.
Cuma selsema dan batuk masih ada.
Kesian tengok dia batuk.. Sampai muntah-muntah.
 
Terima kasih kepada En. Suami yang sanggup datang dari Sandakan sebab risaukan anak yang tak sihat.
Sekali datang, tambang pergi balik dekat RM600 lebih.
Adeh, pokai lah mcamni..
 
Harap-harap Hanafi cepat pulih sepenuhnya ya sayang.
 


5 comments:

RynaHakimi said...

Alolo bambamnya hanafi..ehe..get well soon dear..demam nak besar la tu kot hana :)

Yantisa said...

comeinya budak kecik ni .. lama tak dengar berita . Harap baby Hanafi akan sentiasa sihat .

Aeen said...

get well soon hanafi...:D

CheNamNam said...

get well soon budak encemmm...!!!
macam tue lah ank2,demam nak besar dan nak bijak lagi kan hanafi...lagipon hanafi sakit sebab hanafi nak bagi ibubapa dia pahala yang lebih banyak....:)

miazara ina said...

suka tgk hana..kurus ja